Witam
Dzisiaj po raz trzeci wytarły się tulejki na rozruszniku. Wcześniej miałem rozrusznik oryginalny Bosha, potem wymieniłem na Magneto też podobno montowany w Octaviach. Jednak problem pozostał, znowu tulejki do wymiany. Ile one u Was wytrzymują bo chyba więcej niż 20tyś? Co może być problemem?
U mnie kolego jest to samo! Znajomy elektromechanik powiedział, że ze sprzęgła lecą jakieś malutkie drobinki, opiłki. Nie miałeś takiego dziwnego dźwięku przy odpalaniu???
U mnie nie odbijał bendyks jeszcze jakieś 4-5 sekund po zaskoczeniu silnika i wtedy właśnie słychać było tą syrenę!!!
U mnie nawet na nowym rozruszniku słychać było nieraz takie zachrobotanie przy odpalaniu, ale nie zawsze. Teraz tulejki dorabiam samemu z brązu bo zauważyłem że te tanie robione są z mosiądzu. Zobaczę jak długo te będą trzymać.
Ze swoim rozrusznikiem nie mam problemów, chodzi elegancko, cichutko, ale przebieg mam dopiero ok 57tkm, auto 5 letnie, glównie eksploatowane w mieście więc często uruchamiane. Średnio 4-5 razy dziennie.
Witam
Dzisiaj po raz trzeci wytarły się tulejki na rozruszniku. Wcześniej miałem rozrusznik oryginalny Bosha, potem wymieniłem na Magneto też podobno montowany w Octaviach. Jednak problem pozostał, znowu tulejki do wymiany. Ile one u Was wytrzymują bo chyba więcej niż 20tyś? Co może być problemem?
ja mam przebieg prawie 170 tys km i nic.....
W moich żyłach płynie etylina a sercem jest Turbina
Komentarz